Sunday, October 30, 2005

Οδηγός προς τσαμπουκαλευομένους

Μπύρα. Πολύ μπύρα. Λύνει την γλώσσα, λύνει το σώμα, λύνει την σκέψη. Η μπύρα δεν αφήνει χώρο για προνόμια, είναι δημοκρατική. Είναι η απόλυτη έκφραση του σοσιαλισμού, με τον πατερούλη μπάρμαν και τον θεωρήτικο της πολιτικής έκφρασης dj να δίνουν την κατευθυντήρια γραμμή.

Αξίωμα πρώτο : Άσχετα με όσο κόσμο έχει το μαγαζί, να ξέρεις ότι είσαι μόνος σου, ή στην καλύτερη περίπτωση μαζί με την παρέα σου. Όλοι οι άλλοι είναι απλώς φυσικά εμπόδια. Σαν τον διαιτητή στο ποδόσφαιρο.

Νεαρές κορασίδες, φανατικές της ιδεολογίας, ξεσηκώνουν την άβουλη μάζα με το πάθος τους για το κίνημα, καλούν σε έγερση, διέγερση και πρωτοβουλία. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι απλή και οικεία σε όλους, σε βαθμό τέτοιο που οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Είναι η γλώσσα του σώματος.

Μερικά παλληκάρια, γεννημένοι αγωνιστές, συγκινούνται απο το κύρηγμα, σπεύδουν να πάρουν πρωτοβουλία, και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Οι κορασίδες ανακαλύπτουν ότι το προλεταριάτο δεν είναι πάντα συμπαθές όταν αποκτά πρόσωπο, ειδικά όταν το πρόσωπο αυτό δεν είναι συμπαθές.

Το παλληκάρι ήπιε δύο ποτά και από το ροκάδικο με την χλιαρή μπύρα και το johnnie μπόμπα-χαρακίρι πίστεψε ότι βρίσκεται στο Playboy Mansion ώς γόνος Hefner.

Αξίωμα δεύτερο : Ζούμε σε ελεύθερη κοινωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θες, σημαίνει ότι οι άλλοι είναι ελεύθεροι από αυτό που θές εσύ να κάνεις.

Θεώρημα πρώτο : Το πρόβατο που βγαίνει έξω απ'το μαντρί, το τρώει ο λύκος.

Η κορασίδα προστρέχει στις ξένες δυνάμεις, προς ενίσχυση ηθική και άλλη. Η ανεξαρτησία που διαδήλωνε προηγουμένως, έχει πάρει αγκαλιά μονολόγους από ταινίες με τον Φούντα, και χορεύουν βαλς πάνω από το κεφάλι της καθώς εξιστορεί το περιστατικό, το πόσο δυναμικά έδωσε τέλος σε αυτό, και το πώς το περιστατικό δεν πρόκειται να τελιώσει αν ο τολμηρός πρίγκηπας δεν γίνει βάτραχος.


Ικανή συνθήκη : Ού μπλέξεις. Αν ήταν αναγκαίο, θα είχες μπλέξει ήδη έτσι κι αλλίως.

Θεώρημα δεύτερο : Έχεις μπλέξει έτσι κι αλλίως.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home